Kom in actie tegen trombose, draag de Trombosestichting sokken!

In de week van 13 oktober, Wereld Trombose Dag, vragen we aandacht voor trombose. Dit is hard nodig, want helaas komt trombose vaak voor. Het is de grootste onbekende aandoening! Toch weet de gemiddelde Nederlander weinig tot niets over trombose. En dat het levensbedreigend kan zijn, is vaak al helemaal onbekend. Bij trombose blokkeert een bloedstolsel een bloedvat, wat de bloedsomloop kan verstoren of zelfs verstoppen. Dit kan voor ernstige schade in het lichaam zorgen. De Trombosestichting vraagt meer aandacht voor trombose met de campagne ‘Ieder uur krijgen 11 mensen trombose’. Deze aandacht vragen we ook door de presentatie van de nieuwe Trombosestichting sokken. De Trombosestichting sokken zijn in 2019 ontworpen door de 19-jarige Robin Marks. Draag de Trombosestichting sokken en steun het tromboseonderzoek!